Започва премахване на имота на Румен Гайтански-Вълка край язовир Искър. Катинарът

...
Започва премахване на имота на Румен Гайтански-Вълка край язовир Искър. Катинарът
Коментари Харесай

Въпреки бременните кошути: Премахват имота на Румен Гайтански-Вълка край яз. „Искър”

Започва унищожаване на парцела на Румен Гайтански-Вълка край язовир „ Искър ”. Катинарът на портата беше отсечен с флекс персонално от шефа на „ Строителен надзор ” към Столичната община Цветан Тодоров.

Снимка: Антоан Златков

Имотът на Гайтански към този момент е наличен и неговото срутване е допустимо. Отпред обаче има частна кола, която е блокирала входа. Очаква се тя да бъде отстранена оттова посредством профилиран автомобил на общината.

От Югозападното държавно дружество потвърдиха за bTV, че има издадена заповед от шефа на ловно стопанство „ Искър ”, която лимитира достъпа на хора и коли на територията на стопанството за „ понижаване на риска от прибързано раждане на бременни кошути ”, за което описа Българска национална телевизия.

Снимка: Антоан Златков

Вчера още веднъж имаше опит за влизане в парцела, с цел да бъде отстранен, само че катинарът и автомобилът попречиха това. Техниката беше развалена от неразбираеми все още причинители на територията на ловното стопанство, обявиха от общината.

Снимка: Антоан Златков

Това наложи през днешния ден да се стигне до наложително влизане.

В петък Столичната община стартира премахването на  три противозаконни постройки край язовир „ Искър “. Сградите са на територията на държавното ловно стопанство „ Искър “, заяви кметът на София Васил Терзиев.

Решението на съда за постройката, издигната от компания на Румен Гайтански, е дефинитивно

Събарянето стартира, откакто Върховният административен съд удостовери издадените от основния проектант на София Здравко Здравков заповеди за унищожаване на противозаконните постройки.

Изтекъл е и срокът, в който притежателят е имал опция непринудено и за своя сметка да отстрани обектите. Със заповеди на основния проектант на София от 2021 година и от 2022 година беше разпоредено на „ Био майнинг “ АД с автентичен притежател Румен Гайтански и на Югозападното държавно дружество да отстранен противозаконните постройки.

Еднакво ли взема решение съдът делата за срутване на двете здания в ловното стопанство до язовира?

Това са стоманобетонови монолитни здания, построени без утвърдени капиталови планове и без издадено позволение за градеж.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР